Вівторок, 29.11.2022, 15:17
Зеленодольський професійний ліцей запрошує на навчання!
Вітаю Вас Гість | RSS
Выпадающее меню на CSS3 | Материалы сайта RUSELLER.COM
Пошук
Інформація
Мат-техн. база ЗПЛ
Контакти

місто Зеленодольськ

просп.Незалежності 5

тел: 068-764-46-69

е-mail:  

zpl16zel@ukr.net

Ми у Facebook

Наш  YouTube


Календар
«  Листопад 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід на сайт

​​​​​​

«КУХАР»

Професія кухар — дуже творча та цікава для тих, хто любить частувати інших смачними стравами та вигадувати нові мікси і смаки.

Вакансії --- 911

Що робить кухар

Готує. Бажано — смачно. Також кухар розробляє картки зі стравами, меню в ресторанах чи кафе, а якщо це шеф-повар, то ще й слідкує за усією командою та керує процесами на кухні. Також кухар відповідає за миття та підготовку продуктів, чистоту на кухні, дотриманням санітарних норм, сервіруванням страв, відгуками клієнтів. Співпрацює з офіціантами та метрдотелем.

Скільки отримує кухар

Як правило, заробітна платня кухаря розраховується за одну робочу зміну.

В середньому «Кухар» в Україні заробляє 12000 грн. Це медіана заробітних плат за даними з 3552 вакансій, розміщених на Work.ua із заголовком «Кухар» і за схожими запитами-синонімами «Cook», «Кухонний робітник», «Кухонний працівник» та ін.

Які навички потрібні кухарю

  • Відмінна пам’ять та смак, точний окомір, висока чутливість.
  • Вміння своєчасно розпізнати відхилення від технологічного процесу за незначними візуальними чи запаховими ознаками.
  • Витривалість (адже кухарю потрібно багато часу працювати стоячи, а це вимагає гарної фізичної форми).
  • Вміння з одного погляду розпізнати якість та рівень свіжості продуктів.
  • Любов до приготування страв та бажання вчитися новому.

Переваги та недоліки в роботі кухаря

 

    • Постійний творчій процес.

Велике фізичне навантаження. Майже увесь час потрібно працювати «на ногах».

    • Маючи кваліфікацію повара, ви навряд залишитеся без роботи.

Довгі зміни. Як правило, денна зміна триває близько 12 годин

    • Можливість кар’єрного росту.

Ризик травмування. Навіть професіонали високого рівня не застраховані від травм, ожогів чи порізів, адже на кухні дуже інтенсивний темп роботи

Наскільки затребуваними є кухарі

Якщо у вашому місті є багато закладів харчування (кафе, ресторанів, барів тощо) можете не сумніватися, що попит на кухарів є. До того ж, можна працювати поваром у школі, дитсадку, на підприємстві або в сім’ї. Тож перспектив достатнь

 Де вчитися на кухаря

Щоб стати професійним кухарем, бажано мати профільну освіту. Хоч деякі заклади й беруть на роботу неосвічених кухарів без досвіду. Але за таких умов доведеться починати з найважчої роботи у цеху, де заготовляють продукти.

  • Можна піти навчатися у Зеленодольський професійний ліцей за напрямком «Кухар»


                                                                                                                                                                                                  

Бібліотека
Зверни увагу!


Національна дитяча гаряча лінія

Національна гаряча лінія

Наші фотографії
Друзі сайту


Міністерство освіти і науки України

Дніпропетровський регіональний центр оцінювання якості освіти

Департамент освіти і науки Дніпропетровської ОДА

Дніпропетровський індустріально-педагогічний технікум

Подільський спеціальний навчально-реабілітаційний соціально-економічний коледж

ZPL © 2022Створити безкоштовний сайт на uCoz